De skapar resor med spets

En personlig lyxreseplanerare som alltid gör det lilla extra för sina kunder, var vad Thérèse Gleisner Kristoffersen och Sofia Nordlinder såg framför sig.  

Therese har en internationell bakgrund och har jobbat med affärsutveckling i en rad olika branscher. Sofia Nordlinder har studerat och arbetat som båtmäklare i Monaco. När Therese valde att läsa en MBA i Luxury Goods & Finance i Monaco möttes de två för första gången, och idén om ett gemensamt projekt väcktes.

– Vi märkte att många som var på väg ner till Sydeuropa ringde oss för att få råd och hjälp med olika detaljer i sina resor. Vi kände att det fanns en lucka i marknaden, säger Sofia Nordlinder. 

Efter att ha marinerat tanken i några år slutade det i The World of Envy, en exklusiv reseplanerare som skräddarsyr olika semesterlösningar. 

– Vi är ingen traditionell resebyrå utan säljer ett förtroende och ett helhetstänk kring resandet, förklarar Thérèse Gleisner Kristoffersen.

Kunderna har som regel höga höga krav och ont om tid. The World of Envy vill erbjuda en sorts totalservice, och se till att kunderna får precis vad de vill, om de så handlar om att hamna i exakt rätt hotellrum, spela på den bästa golfbanan eller äta på de mest kritikerrosade restaurangerna. 

– Det ska vara bekvämt att anlita oss. Ge oss en budget, så löser vi allting åt er, det är vår devis, säger Sofia Nordlinder, och nämner att flera kunder anlitar dem för att arrangera stora familjeresor. 

– Om exempelvis tre generationer ska resa tillsammans, är det många olika viljor som ska tillgodoses. Där kan vår expertis vara till god hjälp. Vi är helt enkelt garantin för att det ska bli en perfekt semester. 

Efter några år har de fått en ordentlig kundbas, som ständigt ökar. Målsättningen är att fortsätta växa utan att tappa sin nisch, med en hög och personlig servicenivå. 

Själva reser de så mycket de bara hinner: 
– Arbetet kräver givetvis att vi håller oss uppdaterade på nya destinationer, hotell, restauranger och nattklubbar, för att alltid kunna ge rätt råd till våra kunder. Sedan har vi en mängd samarbetspartners över hela världen som också hjälper till med detta, förklarar Thérèse Gleisner Kristoffersen.

Så vart reser folk i sommar?
– Bland våra yngre kunder är Grekland väldigt hett i år, framför allt Mykonos. Och de har även börjat åka till turkiska Bodrum där det händer mycket just nu, säger Thérèse Gleisner Kristofferssen.

– Marbella har fått en revival. De något äldre kunderna åker helst till Mallorca, franska Rivieran och Amalfikusten, säger Sofia Nordlinder.


MER LÄSNING

Biblioteket No. 5

På Bältgatan 5 förvandlas en gammal hushållsskola till ett exklusivt och modernt bostadshus.

Läs artikeln

Smycken med attityd

Smyckedesignern Dannie Larsson vill få oss att våga ta ut svängarna lite mer.

Läs artikeln

Bäst på Östermalm

Vilka av stadsdelens krogar, kulturinstitutioner och butiker har varit bäst i år? Vi lät östermalmarna själva rösta fra...

Läs artikeln