Storslam för lagerlings


Statistiken för Sveriges fastighetsmäklare 2015 var glädjande läsning för Lagerlings. Richard Lagerling blev förra årets bäst säljande mäklare i Sverige. Bästa Östermalmsmäklare blev Richard följd av Jan Lagerling. Även Östermalms bäst säljande kvinnliga mäklare, Anita Ek, arbetar på Lagerlings. Richard Lagerling tror att en förklaring till framgångarna är firmans tydliga Östermalmsfokus. 

– Eftersom vi är så specialiserade på vårt område har vi en väldigt stark marknadsposition med många återkommande kunder. Vissa lägenheter har vi sålt fyra fem gånger under årens lopp. 

Jobbar ni annorlunda jämfört med andra mäklare?
– Vi jobbar mycket med riktad kontakt mot våra spekulanter. Alla kan lägga upp en lägenhet på Hemnet, men det handlar om att hålla reda på vem som söker vad i marknaden – och vår arbetsmetod innebär att vi snabbt hittar bästa köparen till varje lägenhet. 

Vilken är den viktigaste egenskapen för att bli en duktig mäklare?
– Att man är en bra människokännare och förstår när man behöver ge kunden mer handfast vägledning eller när det är dags att kliva tillbaka ett steg. 

Det här att du ligger före din pappa på listan, kan det bli en öm punkt?
– Tvärtom, det är väldigt roligt att Jan, som varit verksam så länge, är ”still going strong”. Jag har ju lärt mig det här yrket av honom.

Vilket är det bästa karriärrådet han gett dig?
– Inget uttalat, utan snarare allt jag lyssnat mig till. Som ung följde jag ständigt med honom på jobbet. Generellt tror jag att det är ett bra råd till yngre mäklare att följa med de seniora och fånga upp det som låter bra och därefter skapa sin egen stil. 

Vad tror du om bostadsmarknaden just nu?
– Vi märker att prisökningen stannat upp, vilket är naturligt när räntorna inte blir lägre samtidigt som börsen är orolig och många inväntar effekten av amorteringskraven. Jag tror det leder till en ganska stabil prisbild de kommande åren. Vi tar fasta på detta i våra kundkontakter och är noga med att inte ge några fantasivärderingar.


Största mäklarbyråerna på Östermalm

1. Lagerlings Fastighetsmäkleri

2 337 mkr

2. Per Jansson Fastighetsförmedling
1 401 mkr
3. Eklund Stockholm New York 
991 mkr
4. Skeppsholmen Sotheby’s International Realty
825 mkr
5. Fastighetsbyrån
654 mkr


Bäst säljande Östermalmsmäklare

1. Richard Lagerling, Lagerlings
1 329 mkr

2. Jan Lagerling, Lagerlings
438 mkr
3. Per Jansson, Per Jansson
429 mkr
4. Staffan Hempel, Skeppsholmen
326 mkr
5. Anita Ek, Lagerlings
273 mkr


Källa Hittamäklare.se/Booli.se

Statistik över alla publicerade objekt 2015

MER LÄSNING

Biblioteket No. 5

På Bältgatan 5 förvandlas en gammal hushållsskola till ett exklusivt och modernt bostadshus.

Läs artikeln

Smycken med attityd

Smyckedesignern Dannie Larsson vill få oss att våga ta ut svängarna lite mer.

Läs artikeln

Bäst på Östermalm

Vilka av stadsdelens krogar, kulturinstitutioner och butiker har varit bäst i år? Vi lät östermalmarna själva rösta fra...

Läs artikeln