Myllymäki tar över Bobergs Matsal
Den 16 augusti slås dörrarna återigen upp på klassiska Bobergs Matsal. Restaurangen invigdes redan år 1915 på plan 4, där den fortfarande ligger, och är uppkallad efter arkitekten Ferdinand Boberg som ritat byggnaden.
– Vi vill förändra lite av normen och erbjuda utomordentlig mat och dryck mitt i stadens puls, redan till lunch. Hela konceptet handlar om att bjuda på̊ fine dining med inslag från traditionell svensk-fransk matlagning, säger Tommy Myllymäki.
Tommy Myllymäki och Pi Le driver även den tvåstjärnigt Michelinbelönade restaurangen Aira på Djurgården.
– Vi är väldigt måna om att hallå fast den tidlösa och genuina känslan som sitter i väggarna här. När alla andra vill modernisera, ska Bobergs i stället bevara sitt klassiska arv, utan att det på̊ något sätt känns tråkigt, säger Pi Le.
Tillsammans med Bobergs Matsal tar duon också över driften av Nordiska Kantinen som ligger i koppling till matsalen och erbjuder enklare, kulinariska brickluncher.
Meny och bordsbokning HÄR.
Text: Hugo Rehnberg