”Vill lära svenskarna om viltkött”
Nyligen öppnade butiken C.G. Vilt på Nybrogatan 36, med svenskt viltkött av högsta kvalitet. Malin Olsson, som tidigare haft två köttbutiker, har tillsammans med Gerard Brodin och Christian Gylche startat en tredje enhet.
– Vi har haft Ingelsta kalkon som förlaga, som har lärt svenskarna allt om kalkon. Vår vision är att göra samma, fast med viltkött. Det finns en okunskap om hur viltkött ska ätas och tillagas, och många tror att det skiljer sig mycket från nötkött. Viltkött är det nyttigaste och mest klimatsmarta köttet man kan äta. Om man värnar om miljön är det viltkött man ska satsa på, säger Malin Olsson.
På C.G. Vilt erbjuds färdigrätter, lunchlådor och lyxiga helgkassar. Eller så köper man på vikt över disk, till exempel den populära viltgrytan på hjort.
– Vi producerar även egen leverpastej, korvar och charkuterier.
Vilken är din personliga favorit?
– För mig är kronhjortytterfilé den godaste och finaste detaljen. Det är Rolls-Roycen när det kommer till viltkött.
I butiken kommer det alltid finnas nystyckat svenskt viltkött som följer jaktsäsongen.
– Av oss tre som jobbar i butiken är två kockar. Hela poängen är att våra kunder ska få råvaror av högsta kvalitet och hjälp med hur man bäst tillagar köttet.
I butiken finns även ett gäng sittplatser där man kan slå sig ner för ett glas vin och en charkbricka. Eller varför inte boka en privat middag med plats för sällskap på 24 personer.
Ni har catering också?
– Ja, antingen för att hämta och lämna hos oss, eller att vi är på plats hos er. Vi har flera kunder som vill att vi lagar hemma hos dem, och vi kan också erbjuda serveringspersonal.
C.G. Vilt, Nybrogatan 36.
Text: Johanna Jansson
Foto: C.G. Vilt