Förgyll vintern med Pontus smakfulla teer
I takt med att kalla vintervindarna gör sitt intåg, lanserar krögaren Pontus Frithiof och chefssommelieren Mario E. Moroni en egen te-kollektion, bestående av tre blandningar. Teerna kommer i färgstarka burkar – lika fina att ha hemma på hyllan i köket, som att ge i julklapp eller i gå bort-present.
– Te är ingen traditionell måltidsdryck i Sverige, men vi vill förändra det genom att visa hur te kan berika smakupplevelsen, både som dryck och som krydda i maten. Vi är oerhört stolta över vår te-kollektion, som är framtagen och förpackad med omsorg, säger Pontus Frithiof.
Teerna har skapats tillsammans med den klassiska tebutiken The Tea Centre of Stockholm på Södermalm. Varje blandning har en unik smakkombination. Det japanska gröna teet ”Georgia Peach” med persika och fläder passar till lättare rätter som fiskrätten ceviche. Det kraftulla och indiska svarta teet ”Breakfast at Tiffanys” funkar fint till frukosten eller kycklingrätter. Och det fruktiga körbärsteet ”Cherry Fandango” passar bäst för sig själv, till desserter eller att blanda i en cocktail med champagne.
På Pontus Frithiofs krogar La Tour och Le Bar finns sommelier på plats för att rekommendera vilka teer som matchar middagsmenyn, och på helgerna blir det förstås afternoon tea.
Förutom på restaurangerna och i webshopen (länk), finns te-kollektionen på utvalda ställen på Östermalm. Oscar & Clothilde på Birger Jarlsgatan 27, på NK på plan 4 (bredvid bokhandeln), samt på Karla Frukt på Karlavägen 72.
Text: Johanna Jansson
Foto: Anja Callius