
Sjönära smaker på Djurgården
Herbarium är från början både en restaurang och ett koncept på Rosendals trädgård, skapat av bland andra Paul Svensson, gastronomisk ledare på Rosendals Trädgård.
Tanken med konceptet Herbarium är att utforska gastronomisk mångfald med avstamp i platsen och att bredda vår syn på vad mat kan vara och dessutom fördjupa förståelsen för hållbar gastronomi.
På Herbarium arbetar trädgårdsmästare, kockar och bagare med att lyfta fram det bästa från trädgårdens biodynamiska odling med fokus på säsongens smaker och hållbara råvaror.
Nu tar man konceptet ännu längre och går under ytan med temamiddagarna Herbarium H2O, och som namnet antyder blir det smaker och råvaror även från hav och sjöar.


Den specialkomponerade menyn om nio serveringar är utformad för att lyfta fram råvaror från ”den blå trädgården”; från hav, sjö och andra vatten, samt råvaror från Rosendals vinterskafferi, ur egna
biodynamiska odlingar, från Djurgårdens marker och det vilda. Menyn inkluderar bland annat råvaror som tång, alger, sjöpung och ostron, samt fisk som odlats i landbaserade kretsloppssystem.
– Vatten är det som förenar oss globalt och vår absolut viktigaste resurs och råvara. Med Herbarium H2O ger vi oss ut på en utforskande resa i cirkulära vattenbruk och den blå trädgården för att hitta ett hållbart förhållande till vatten och dess mångfald av växter och djur som döljer sig under ytan, säger Paul Svensson.
Menyn är komponerad av Paul Svensson, Jonas Bolling, mat & dryckesansvarig, och Olle Broström, köksmästare.
Datum: lördag 1 februari och söndag 2 februari från kl 18 på Rosendals Trädgård. Boka bord HÄR.
Text: Oskar Hammarkrantz
Foto: Pressbilder