MAT & DRYCK

Råa dagar på Riche

Exotiska smaker och livemusik när Riche bjuder in till sina traditionsenliga Råbiffsdagar.

Råbiffens ursprung må vara omtvistat men i svenska hem slog den igenom som en riktig trendrätt på 1950-talet. Och på anrika Riche har den med jämna mellanrum funnits på menyn ända sedan Tore Wretmans dagar.

De senaste åren har Riche också hyllat den ikoniska rätten med sina Råbiffsdagar. I år infaller festligheterna mellan den 18 och 22 februari och i år får gästerna bekanta sig med en rad mer eller mindre exotiska varianter av biffen.

Årets tema är ”En rå värld” och på menyn finns smaker från alla världens hörn med fem råbiffar inspirerade av fem olika länder från fem kontinenter: Argentina, England, Etiopien, Thailand och USA.

Berätta mer om temat ’En rå värld’.

– Vi vill ta med gästerna på en smakresa och lyfta fram spännande smaker man sällan får uppleva på Riche, från den etiopiska Kitfo med sina 18 rika kryddor och traditionella tillbehör, till den Thailands-inspirerade Koi soi. Jag tycker att gästerna ska passa på att beställa in allt, smaka sig igenom alla kontinenter och verkligen ta chansen att uppleva något nytt, säger Björn Wahlund, restaurangchef på Riche.

Förutom de olika rätterna bjuds även på livemusik i Lilla baren.

– Det blir dagar och kvällar att minnas, så se till att boka bord eller sväng förbi spontant. Ät i baren och lyssna på bra musik. Slink in på en snabb råbiff eller stanna en sittningstid. Vi kommer att erbjuda massor av härlig dryck, med fokus på josiga lätta röda viner, bubbel och fruktdrivna eleganta vita viner med lätt krämighet. Råbiffarna kan även beställas i Lilla baren såklart.

Birger Jarlsgatan 4, 18-22 februari.

Text: Oskar Hammarkrantz
Foto: Pressbilder

Bor du på Östermalm och funderar på att sälja din bostad?

Vi på Lagerlings förmedlar varje år fler Östermalmshem än någon annan mäklare. Lämna dina kontaktuppgifter så hör en av våra erfarna mäklare av sig till dig.