
Mannerströms finaste fiskar på Wedholms
Anrika och hyllade fiskrestaurangen Wedholms Fisk på Arsenalsgatan fyller 40 år under 2025. Detta firas med en rad gästspel av prominenta kockar. Först ut var Johan Jureskog som under ett par dagar i januari förvandlade fisktemplet till en köttkrog.
Den 30 mars är det dags för nästa gästspel, när Leif Mannerström står för menyn.
– Leif Mannerström är en levande legend, en nära vän och en nestor inom svensk matlagning. Det ska bli otroligt roligt att få arbeta tillsammans i köket och återskapa hans paradrätter från flera olika epoker, säger Nils Molinder, köksmästare och krögare på Wedholms Fisk.

1974 öppnade Leif Mannerström tillsammans med Crister Svantesson restaurangen Johanna i Göteborg. Restaurangen vann internationellt renommé och rankades under 1980-talet som en av Europas tvåhundra bästa restauranger. Mellan 1994 och 2010 drev han Sjömagasinet, och från 2009 till 2017 låg han bakom Kometen, i samma stad. Sjömagasinet hade åren 1999 till 2010 en stjärna i Guide Michelin. Wedholms fisk, som startades av Bengt Wedholm 1985, hade Michelinstjärna mellan 1986 och 2006.
– Det ska bli en sann glädje att gästa Wedholms Fisk och dela med mig av några av mina favoriter. Att få laga mat i en så historisk miljö, tillsammans med Nisse och hans team, ser jag verkligen fram emot, säger kocken och krögaren Leif Mannerström.
Göteborgaren Mannerström har valt att sätta ihop en personlig sjurättersmeny med ett flertal av sina paradrätter från den långa kökskarriären som inleddes redan 1955. På menyn, som kostar 1 995 kronor, återfinns bland annat havskräftor i vaniljbeurre blanc och sufflé på Gruyère med sellerisås.
Boka bord på wedholmsfisk.se
Text: Oskar Hammarkrantz
Foto: Pressbilder