
Djurgårdsbrunn öppnar igen
Äntligen får djurgårdsflanörerna en plats att stanna till vid innan de promenerar hemåt igen. Djurgårdsbrunns värdshus – med anor från 1742 – smygöppnade nyligen efter en omfattande renovering. Den nya satsningen, som rätt och slätt kallas Djurgårdsbrunn, drivs av Fabrique-paret Lotta och David Zetterström.
– Vi fick frågan för fem år sedan och kände direkt att det var rätt. Platsen är fantastisk – med sol hela dagen och ett konstant fågelkvitter. Många människor har en relation till Djurgårdsbrunn vilket gör det extra roligt, säger Lotta Zetterström.


Restaurangen styrs av Gabriele Paziani (som även huserar på Slipen) och här serveras vedugnsbakad pizza och enklare italienska rätter. I caféet hittar man smörgåsar, sallader, bullar och mjukglass och i gårdsbutiken säljs växter, kryddblandningar och svensk hemslöjd. Caféträdgården är omgjord med bersåer, rabatter och inredningen är en mix av framför allt svenska möbelklassiker.
– Viktigast är att det ska vara välkomnande och då fungerar en brokig blandning möbler bäst. Man ska kunna komma hit i joggingkläder och fortfarande känna sig bekväm, säger David Zetterström.
Har ni några andra Östermalmsfavoriter?
– Jag är väldigt nöjd över att Karlafrukt fått tillbaka sin forna glans igen. Dit går vi med barnen varje lördag. Teatergrillen är den restaurangen jag helst går till, maten är jättebra och de har en härlig krogkänsla, säger David Zetterström.
Text: Hugo Rehnberg
Foto: Pressbilder