Narvavägens nya kvarterskrog
Oscars Bar & Brasserie öppnade nyligen på Narvavägen 32 – och har redan fått ett fint välkomnande i kvarteret.
– Mottagandet har varit otroligt positivt! Vi är alldeles överväldigade, säger Alexander Magnusson.
Satsningen är en nyöppning av gamla Oscars Bistro.
Varför kändes det viktigt att återta namnet och koppla an till krogens historia?
– Det var den gamla fina skylten som fortfarande satt på fasaden som gav oss idén. På något sätt blev det extra tydligt att vi verkligen ville göra det till en kvarterskrog dit alla är välkomna – familjer, gamla, unga…
Hur har ni gjort med inredningen för att skapa känslan av ett klassiskt brasserie?
– Med utgångspunkt från de befintliga väggfasta hyllorna och träpanelen i baren har vi mysig belysning och dova färger. Samtidigt har vi mjukat upp det lite med dukar på borden för att det inte ska bli slamrigt men med utbytbart papper ovanpå för att det inte ska kännas för flott. Även färgvalet i matsalen sov är djup blå ger en känsla av vardagsrum, samt speglar på väggarna ger ett djup i lokalen.
Hur vill ni förmedla känslan av att vara en kvarterskrog?
– Vi vill vara lyhörda inför våra gästers önskemål. Vi ser till att alla bord inte är bokningsbara på nätet så att man ska kunna slinka in och njuta av ett glas gott vin eller en cocktail i baren, kanske äta något litet utan att ha bokat i förväg.
Vad har ni för signaturrätt?
– Vi kommer alltid försöka följa säsongen så mycket det går, vi jagar mycket själva och då blir det naturligt att få in viltet på menyn i rätt säsong.
Ett måste på menyn enligt Alexander är ankan, som alltid kommer finnas på menyn.
– Ofta confiterad och grillad serverad med puylinser. Soppor av olika slag är något vi också gillar skarpt. Stor variation av svensk och europeisk chark och ost. Det som genomgående är talande för vårt kök är att det är traditionellt och klassiskt. Och väldigt mycket grillas över träkol som ger en härlig smak och yta.
Dina personliga favoriter?
– Grillad anka, färska ostron och när hösten är här på riktigt så blir det mycket långkok.
På söndagar kommer även en specialkomponerad söndagsmiddag serveras.
– Under söndagsmiddagen erbjuder vi en förrätt följd av klassisk söndagsstek i lite olika tappning och en hemgjord tryffel med kaffe som avslutning.
Det kommer dessutom finnas en särskild teatermeny för gäster på språng.
– Teatermenyn blir en meny som kräver lite kortare tid för dem som ska vidare till något evenemang. Vi har ju flera scener i grannskapet och de gästerna vill vi ju naturligtvis också välkomna.
Oscars Bar & Brasserie har öppet tisdag till söndag, och nu även för lunch på vardagar med dagens rätt, veckans fisk och veckans gröna.
– Och kommer man mellan 10.30 och 11.00 så kostar lunchen lite mindre, avslutar Alexander Magnusson.
Text: Johanna Jansson
Foto: David Hummel