MAT & DRYCK

”Stämningen ska kännas i luften”

Teds restaurangchef Pouya Seifzadeh om nya lokalerna, godaste drinkarna och signaturrätterna som får gästerna att återvända.

Pouya Seifzadeh har jobbat i krogbranschen i princip hela livet. Som nuvarande restaurangchef och delägare på populära Ted är det fullt upp – och nyligen flyttade de till nya lokaler på Linnégatan.

– Vi har velat ha en hörnlokal en längre tid, så kom den här möjligheten upp och det kändes helt perfekt. Vi har fler sittplatser, 60 på övervåningen och ett Chambre Separée på nedervåningen med plats för 20 personer. Där kan man boka för födelsedagar och andra evenemang.

Hur har välkomnandet varit?

– Väldigt bra. Vi har märkt att grannarna hittar till oss lättare nu. Vi har haft några sällskap, både familjer och par, som varit här och redan testat det mesta på menyn.

De som varit på Ted förut kommer känna igen menyn.

– Den är sig lik – däremot fokuserar vi lite mer på bra kött än tidigare. Svensk mjölkko eller Tomahawk som serveras med rödvinssås, bearnaise, pommes frites och grönsallad. Eller om man vill byta ut till andra såser och tillbehör.

Er signaturrätt?

– Vårt bröd som har utvecklats till ett vitlöksbröd. Det är mängden smör, färskost och parmesan som gör det så himla gott. Innehåller även Aleppopeppar och persilja.

Vad mer får man inte missa på menyn?

– Våra grillade vindruvor med fetaostkräm, chiliolja och pistage. Kombination av varmt, kallt, sött och syrligt är allt man kan önska sig. Folk kan vara lite skeptiska när vi föreslår den, men visar sig sedan vara rätten de kommer tillbaka för.

På Ted ligger lika mycket fokus på den goda stämningen som maten.

– Vi vill att det ska vara festligt, en restaurang med lite puls. Man ska kunna komma in här och känna stämningen i luften med hjälp av vår musik och personal.

För att få till den där lite extra festliga känslan väljer nöjesansvarige Victor Eriksson ut olika DJ:s som spelar varje onsdag till lördag från klockan 19. Efter 21 höjs volymen ytterligare.

Vilken är er bästa drink?

– Espresso martini är vår signaturdrink, den har varit med från dag ett. Men annars är min favoritdrink Lemon pie – som innehåller rom, likör 43, limoncello, och klarifierad milk punch.

Har du någon annan favorit i området?

– Kommendören. Jag har jobbat där också och det är alltid trevligt att komma tillbaka.

Det bästa med att jobba krog?

– Att få ta hand om människor och se till att de har det bra. Jag älskar när man genom god service och mat kan förgylla någons kväll, avslutar Pouya Seifzadeh.

Linnégatan 11. Bord bokas på restaurangted.se

Text: Johanna Jansson
Foto: Vincent Reuter

Bor du på Östermalm och funderar på att sälja din bostad?

Vi på Lagerlings förmedlar varje år fler Östermalmshem än någon annan mäklare. Lämna dina kontaktuppgifter så hör en av våra erfarna mäklare av sig till dig.