Grev Magnigatan 14B

  • 18 000 000 kr
  • 118 m2
  • 5 rum
  • 1 tr., ej hiss
21_06_07_Grevmagnig 14b___
Välkommen till mycket attraktivt belägen och välplanerad sekelskiftesvåning från 1896 med bevarade detaljer, charm och stor potential! Brf Kasernen upplåter härmed en hyresrätt till bostadsrätt om 118 kvm på 1 tr. över gård. Våningen har genomgående renoveringsbehov. Föreningsstämman har godkänt två balkonger för våningen (se planlösning), möjlighet med upp till fyra sovrum samt stor flexibilitet kring ny planlösning, badrum och gäst-wc. Representativ fastighet med elegant entré med alla större renoveringar genomförda. Förening med låg belåning och god ekonomi som efter denna försäljning blir helt skuldfri. Tillträde efter överenskommelse.

Förening och fastighet

Brf Kasernen 5 är en s.k. äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 1994. Föreningen upplåter 23 lägenheter med bostadsrätt (24 när denna lägenhet har sålts) med totalyta om 1793 kvm (plus 116 för denna) samt 1 lägenhet med hyresrätt om 56 kvm. Inga lokaler. Försäljningen av hyresrätten kommer att påverka föreningens ekonomi. Föreningen kommer att lösa lånen när de förfaller under 2022 (5,3 Mkr) och 2024 (400 000 kr). Avgifterna kommer att sänkas med 20% per den 1:a juli 2021 till följd av den planerade försäljningen. Bygglov sökt för två balkonger i anslutning till lägenheten, godkänt av föreningsstämman. Betalningsansvaret för dessa tas över av köparen. Juridisk person godkänns ej som medlem. Tomten innehas med äganderätt. De gemensamma utrymmena innefattar tvättstuga, cykelrum och grovsoprum.

Bor du på Östermalm och funderar på att sälja din bostad?

Vi på Lagerlings förmedlar varje år fler Östermalmshem än någon annan mäklare och vi är experter på just din stadsdel. Lämna gärna dina kontaktuppgifter så hör en av våra erfarna mäklare av sig till dig.