24 02 28 Kommendörsgatan 40 Lgh 1201 Planritning
Ann-Charlotte Stenbeck
Fastighetsmäklare Ann-Charlotte Stenbeck anncharlotte@lagerlings.se 070 - 788 38 77

Kommendörsgatan 40

  • 14 975 000 kr
  • Budgivning pågår
  • 96 m2
  • 3 rum
  • 5 336 kr/mån
Beskrivning
Mycket attraktivt belägen invid Karlaplan och med direkt närhet till det bästa av vad Östermalm har att erbjuda ligger denna väldisponerade sekelskifteslägenhet om 96 kvm. Härligt sällskapsrum med kakelugn och öppen planlösning mot smakfullt kök med stor matplats. Fyra fönster i fil mot gatan ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Två rymliga sovrum mot gården, det ena med utgång till balkong. Skafferi med tvättmaskin. Stilrent badrum med dusch samt gästwc. Våningen har genomgående vitlaserade golv och vackra sekelskiftesdetaljer såsom takstuckaturer, takrosetter, pardörrar och kakelugn. Förening med god ekonomi i välskött fastighet från 1887 med outnytttjad råvind och med alla större renoveringar genomförda. Föreningen avser att minska lånen gm försäljning av lokalen samt renovera gård/källare.
Fakta
Adress
Kommendörsgatan 40
Område
Karlaplan
Pris
14 975 000 kr
Avgift
5 336 kr/mån
Antal rum
3 rum och öppet kök
Boarea
96 kvm faktisk uppmätning
Kommentar Boarea
Enligt föreningens lägenhetsförteckning anges denna lägenhet som 4 rum och kök 98 kvm. Lägenheten är uppmätt av certifierad expert till 3 rum och kök 96 kvm.
Lgh nr - brf/lmv
005/1201
Ingår i avgiften
värme, vatten, kabel-tv, hisstillägg, bredband
Våningsplan
2 tr
Hiss
Ja
Balkong
Balkong
Förråd
Vindsförråd
Ventilation
Självdrag
Uppvärmning
Fjärrvärme och bergvärme
TV / Internet
Kabel-tv via Tele2, bredband via Ownit
Andelstal ägande
7.80474%
Andelstal avgift
7.89063%
Energiprestanda
85 kWh per m2 och år
Förening
Brf Kommendören 40
Förening äger mark
Ja
Äkta förening
Ja
Nettoskuldsättning
303 316 kr
Juridisk person
Nej
Byggnadsår
1885
Lägenheten

Rymligt vindsförråd ca 10 kvm.
Vitlaserade golv.

Kök

Smakfullt, platsbyggt kök med arbetsbänk och stänkskydd i Carraramarmor med nedsänkt diskho med avfallskvarn. Induktionshäll, mikro, ugn samt integrerad diskmaskin (Siemens). Fläkt (Miele) samt kyl och frys (SMEG). Stor matplats för upp till 10 personer. Gott om förvaringsmöjligheter samt skafferi med tvättmaskin.

Badrum

Stilrent badrum med klinkergolv och vitt kakel. Handfat med kommod och spegel ovan. Dusch med skjutdörr, handdukstork, inbyggda badrumsskåp och infällda spotlights i tak.
Gästwc med klinkergolv och vitt kakel. Handfat (Gustavsberg) med spegel och lampa ovan. Wc ( Gustavsberg) samt badrumsskåp ovan.

Fastighet & Förening

Brf Kommendören 40 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 1986. Fastigheten byggdes 1885 och består av ett gathus och ett gårdshus. Marken innehas med äganderätt. Föreningen upplåter totalt 17 lägenheter. Byggnaderna består av 1213 kvm och 194 kvm lokaler. Delat ägandeskap accepteras.

Föreningens medlemmar disponerar gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Sommartid finns en trevlig uteplats på en innergård med träd, buskar och blommor.

Kabel-tv via Tele2, basutbud inkluderat i månadsavgiften. Bredband levereras via Ownit och debiteras med 125 kr/mån av alla boende i fastigheten.

Inga kommande avgiftsändringar som är planerade.

Utfört underhåll:
1994 Stambyte i hela fastigheten
2009 El drogs om i fastigheten
2010 Putsades gatuhusets gårdsfasad. Renovering och målning av yttertak
2018 Installation av bergvärme. Löpande underhåll av fastigheten inklusive en större renovation av en avloppstam i källaren i gathuset. Styrelsen fattat inriktningsbeslut att se över fasaderna över de kommande åren varvid diverse offerter granskats under året
2019 Reparation av rör i källare
2020 Uppgradering av maskinell utrustning i tvättstuga. Nya lås till vindsförråd i gårdshus

Föreningen avser att minska lånen gm försäljning av lokalen. Överskjutande kapital kommer primärt att avsättas för renovering gård/källare. Föreningen diskutera även råvindarna men inget beslut fattat.

Planerat underhåll:
Gården/källarrenovering, Fasadrenovering

 

Intresseanmälan
Detta hem visas efter överenskommelse.
Karta
  • Karta
  • Satellit
  • Gatuvy