Kommendörsgatan 40

  • 6 595 000 kr
  • 58 m2
  • 2 rum
  • 1 tr, hiss
  • 2 809 kr/mån
Planritning
I hjärtat av Östermalm, invid Karlaplan, finns denna trivsamma och välplanerade lägenhet med balkong. Lägenheten bevarar många tidstypiska detaljer så som högt i tak, stuckatur och höga fönster. Socialt vardagsrum med plats för både sittgrupp och matbord. Trivsamt kök med goda arbetsytor och gott om förvaring. Rofyllt sovrum mot innergård med utgång till den trevliga balkongen. Helkaklat badrum med dusch. Separat wc. Från lägenheten har man några minuters promenad till både grönska och puls. Välskött och äkta förening i fastighet byggd 1885. Varmt välkomna på visning!

Förening och fastigheten

Brf Kommendören 40 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 1986. Fastigheten byggdes 1885 och består av ett gathus och ett gårdshus. Marken innehas med äganderätt. Föreningen upplåter totalt 17 lägenheter, 1 bostadsrättslokal samt hyr ut en källarlokal. Byggnaderna består av 1213 kvm och 194 kvm lokaler. Föreningen kan acceptera juridisk person efter fri prövning av styrelsen. Delat ägandeskap accepteras.

Föreningens medlemmar disponerar gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Sommartid finns en trevlig uteplats på en solig och välskött innergård med träd, buskar och blommor.

Kabel-tv via ComHem, basutbud inkluderat i månadsavgiften. Bredband levereras via Ownit och debiteras med 125 kr/mån av alla boende i fastigheten.

Utfört underhåll:
1994 Stambyte i hela fastigheten
2009 El drogs om i fastigheten
2010 Putsades gatuhusets gårdsfasad. Renovering och målning av yttertak
2018 Installation av bergvärme. Löpande underhåll av fastigheten inklusive en större renovation av en avloppstam i källaren i gathuset. Styrelsen fattat inriktningsbeslut att se över fasaderna över de kommande åren varvid diverse offerter granskats under året
2019 Reparation av rör i källare
2020 Uppgradering av maskinell utrustning i tvättstuga. Nya lås till vindsförråd i gårdshus

Planerade renoveringar:

Inget datum bestämt för renoveringar eller övrigt underhåll (enl. underhållsplan) men ev. under innevarande år. Föreningen diskuterar ev. avgiftshöjning. Dock är inget beslut tagna om denna höjning.

Visningar
Ansvarig mäklare
Johanna Nydén Johanna Nydén Fastighetsmäklare 08 - 660 16 00 070 - 494 72 72 johanna@lagerlings.se

Bor du på Östermalm och funderar på att sälja din bostad?

Vi på Lagerlings förmedlar varje år fler Östermalmshem än någon annan mäklare och vi är experter på just din stadsdel. Lämna gärna dina kontaktuppgifter så hör en av våra erfarna mäklare av sig till dig.