Hyllade krögare tar över Tyge & Sessil i sommar

Marion Ringborg, tv, och Linn Söderström ligger bakom framgångssagan Garba.

Kockarna bakom succéduon Garba gör menyn på Östermalms älskade vinbar i sommar.

När Niklas Ekstedts lilla vinbar Tyge & Sessil öppnade på Brahegatan för två år sedan var succén omedelbar. Östermalmsborna lockades av tanken att slinka in på ett glas naturvin som om det vore en slät kopp kaffe, och kärleken till den lilla vinbaren består.

Samtidigt lagade två av Stockholms mest spännande matkreatörer, Marion Ringborg och Linn Söderström, innovativa menyer under signaturen Garba lite varstans i Stockholm. Tillsammans lagar duon mat enligt det moderna pop up-konceptet på hemma hos-middagar, olika krogar och nu senast på Gamla Riksarkivet.

Linn Söderström känns igen från Kockarnas kamp på tv och som Kock-Linn i P3. Hon är även en av grundarna till projektet TakeOver som är ett nätverk för kvinnliga kockar som tog hem White Guides pris för Årets banbrytare förra året. Marion Ringborg är även hon en del av TakeOver och har tidigare jobbat på bland annat Nya Carnegiebryggeriet, Fotografiska och Mathias Dahlgren.

Från och med nu och fram till den 31 augusti kan vi njuta av det bästa av dessa två världar – Garba lagar maten och Tyge & Sessil står för världens bästa naturviner i lokalen på Brahegatan.

Själva föredrar Marion och Linn det enligt duon fantastiska sommarvinet Calcarius rosa från Puglia. Gärna till en färsk pasta med salvia, citron och parmesan. En annan favorit på Tyge & Sessil-menyn i sommar är hämtad från den ikoniska kocken Elizabeth David som introducerade det franska och italienska köken för britterna på 50-talet; hon tillskrivs till exempel äran för att olivolja och zucchini nådde de brittiska köken.
– Elizabeth Davids spicy aubergine är en av våra favoriter på menyn just nu. Det är en svalkande, kryddig sallad som vi har på menyn för att hylla Elizabeth David som inspirerat så många till att laga mat, säger Marion Ringborg.
Så, vad ska vi då tänka på när vi ska beställa in vin till maten för att optimera helhetsupplevelsen?
– Vi brukar alltid be om ett lätt rött vin. Så ”juicigt” som det bara går. Det brukar funka till nästan allt, tipsar Marion.
En spicy aubergine à la Elizabeth David med ett glas lätt rött vin får det bli när vi ses på Tyge & Sessil i sommar.

Bor du på Östermalm och funderar på att sälja din bostad?

Vi på Lagerlings förmedlar varje år fler Östermalmshem än någon annan mäklare. Lämna dina kontaktuppgifter så hör en av våra erfarna mäklare av sig till dig.

    Publicerad 2019.06.13

    Bor du på Östermalm och funderar på att sälja din bostad?

    Vi på Lagerlings förmedlar varje år fler Östermalmshem än någon annan mäklare. Lämna dina kontaktuppgifter så hör en av våra erfarna mäklare av sig till dig.