MAT & DRYCK

Restaurang Tako – ny era på ny adress

Krögarduon Christian Olsson och Kristofer Sandström öppnar Restaurang Tako i nya lokaler på Grev Turegatan – med japanska smaker, utökat dryckesutbud och inbjudande inredning.

Nu öppnar Restaurang Tako dörrarna igen, denna gång på Grev Turegatan, med ett helt nytt koncept och utbud som kombinerar japanska och koreanska smaker. Bakom satsningen står krögarduon Christian Olsson och Kristofer Sandström.

Tillsammans med arkitektbyrån Skuggan, har restaurangen förvandlats till en plats där det märks att varje detalj är noga genomtänkt. Här har man jobbat med att få fram den japanska 60-talskänslan. Material som kvartsit, glas och valnöt samspelar, och ger lokalen en djup och sofistikerad atmosfär.

– Med stora fönster mot gatan och en ny interiör kommer upplevelsen helt klart bli en stor kontrast från det tidigare läget i källarlokalen på andra sidan Stureplan. Vi hoppas att våra gäster kommer uppskatta läget lika mycket som vi gör. Det ska vara lätt att slinka in för en drink, beställa några smårätter i baren eller boka in sig för långlunch eller middag, säger Kristofer Sandström.

Nya Tako har plats för 130 gäster och kommer att ha öppet från måndag till fredag, lunch till kväll. På lördagar kommer det serveras sukiyaki, en klassisk japansk festlig rätt som passar perfekt att dela med vänner eller familj. Här finns även en chambre séparée med egen ingång som kan bokas för runt 20 personer.

– Vi har fått ihop ett otroligt team till alla delar av krogen. Vi är också väldigt glada att vi från gamla Tako har med oss vår japanska sushimästare Dai Hiarawa, utbildad arkitekt, skulptör och sushikock, som tagit med sig sin estetik och sinne för smak, säger Christian Olsson.

Ett annat spännande tillskott är den japanska Robata-grillen, där rätter tillagas på glödhet kol, och ger en extra dimension av grillade smaker. Menyn inkluderar även ett utökat dryckesutbud, där särskilt champagnen har fått ett uppsving.

– Vi har valt att satsa lite extra på champagne i olika prisklasser, så att det finns något för alla tillfällen, säger Christian Olsson.

Restaurang Tako, Grev Turegatan 1.

Bor du på Östermalm och funderar på att sälja din bostad?

Vi på Lagerlings förmedlar varje år fler Östermalmshem än någon annan mäklare. Lämna dina kontaktuppgifter så hör en av våra erfarna mäklare av sig till dig.