Mode

Handplockat och sylvasst sportmode

Det progressiva sportvarumärket KA YO lanserar sin första kollektion under eget namn och öppnar popup-butik på Nybrogatan 9.

Sportmode är hetare än någonsin, och i dess framkant hittas ett svenskt varumärke. Det progressiva sportvarumärket KA YO har sedan starten 2021 gjort sig kända för ett handplockat urval av outdoormode från internationella varumärken. I höst lanseras den första kollektionen under eget namn: KA_YO_Prototype_001.

Den egna kollektionen lanseras i en egen popup-butik och är inspirerad av nordiskt mörker, med dess snåriga skogar och sträva klimat. Man har också inspirerats av solaris, den motståndskraftiga druvsort som mognar även i det svenska klimatet. Med hjälp av högteknologiska materialval och avantgardistisk design har man tagit fram slitstarka och lätta plagg som är designade att kunna utstå tuffa miljöer.

Bland plaggen som har tagits fram hittas allt från skaljackor, vattenflaskor och cargobyxor i tekniska och hållbara material, tillsammans med självlysande tryck och en färgpalett som ska påminna om karga berg och mörka skogar. Hela kollektionen hittas i den nya popup-butiken som öppnar den 18 september på Nybrogatan 9 och kommer vara öppen under de kommande månaderna.

Text: Tom Cehlin Magnusson

Bor du på Östermalm och funderar på att sälja din bostad?

Vi på Lagerlings förmedlar varje år fler Östermalmshem än någon annan mäklare. Lämna dina kontaktuppgifter så hör en av våra erfarna mäklare av sig till dig.