Mode

“Hundar förtjänar att se eleganta ut”

Sabina von Essen om Instagramsuccén och varför alla hundägare borde äga ett handsfree-koppel.

Konstnären och Östermalmsbon Sabina von Essen lanserar WeDogs, ett accessoarmärke för hundar med bland annat smidiga koppel, scarfs och halsband.

– Jag tyckte det saknades ett märke specifikt för hundar, som är elegant och lyxigt men till överkomligt pris. Och anpassade för mer än bara små hundar.

Det hela började med jaktlabradoren Hjördis.

– När jag skaffade Hjördis startade jag ett instagramkonto åt henne. Jag har alltid gillat mode, och tanken att matcha med min hund. Då fick jag tankarna om en egen kollektion.

För ett år sedan skulle Hjördis få valpar. Förlossningen blev både lång och dramatisk. Den sista av nio valpar var iskall och vad Sabina trodde, bortom räddning. Men efter hjärt- och lungräddning kom hon till slut tillbaka till livet. Planen var att inte behålla någon valp då Sabinas pappa skulle ha en, och kön på Hjördis valpar var lång. Men efter en intensiv tid av att försöka hålla den lilla hunden stabil, bestämde sig Sabina och hennes fästman för att behålla henne. Hon fick namnet Eva.

Jag tror att relationen mellan Hjördis och Eva som mamma och dotter har gjort kontot så populärt.

Instagramkontot @vonessendogs har nu nått över 400 000 följare. Här får man på ett humoristiskt vis följa Hjördis och hennes valp i vardagen.

– Jag tror att hela historien kring Hjördis och Eva, och deras relation som mamma och dotter har gjort kontot så populärt.

Vilken är din favoritaccessoar?

– Jag älskar handsfree-kopplet, som är vår originalidé. Det är smidigt men också en snygg accessoar för både dig och hunden. Kopplet har ett läderband med ett smycke man har på sig likt en sidoväska eller ett skärp. Fördelen är att kunna ha händerna fria, samtidigt som man är på promenad eller en springtur med sin hund.

Hur ser framtiden ut för WeDogs?

– Jag ser framför mig att skapa nytt liv i hundaccesoarbranschen med fokus på eleganta och tidlösa produkter. Vi kommer även ha ett stort internationellt fokus då vår majoritet av följare utomlands. Vi har så många idéer vi vill förverkliga och har redan nu tankar på kommande kollektioner. Grundtanken med allt är att vi tycker hundar är bäst och förtjänar att se eleganta ut.

Slutligen. Vilken är den bästa hundpromenaden på Östermalm?

– Runt Djurgårdskanalen. Eller att släppa de lösa på Gärdet, så de får springa fritt och hälsa på andra hundar.

Sabina von Essen utgår från sitt galleri på Lovisagatan. I början av oktober sker första lanseringen men produkterna finns att förbeställa HÄR på hemsidan redan nu.

Text: Johanna Jansson

Bor du på Östermalm och funderar på att sälja din bostad?

Vi på Lagerlings förmedlar varje år fler Östermalmshem än någon annan mäklare. Lämna dina kontaktuppgifter så hör en av våra erfarna mäklare av sig till dig.