Senaste nytt från Östermalmshallen är att en ny fiskrestaurang, Feira, öppnar i april. Köksmästare blir kocken Andreas Printz som tidigare jobbat på Sturehof och Aqvavit.
Under den fyra år långa renoveringen av Östermalmshallen har en ny restaurang tagit form ovanför handlarna – Feira.
Restaurangen kommer att fokusera på fisk och skaldjur med inspiration från den vilda Atlantkusten i södra Europa och består till ytan av en matsalsdel med öppet kök, samt en stor balkong med utsikt över salutorget.
– Inspirationen till Feira kommer främst från den vilda klippkusten i Galicien och dess salta skaldjursrestauranger, säger Olivia Secher som är marknadschef för restaurangen.
Köksmästare på Feira blir ingen mindre än Andreas Printz som har lång erfarenhet från krogar som Sturehof i Stockholm och Aqvavit i New York.
Feira ingår i Melanders Group som har funnits sedan den första Melandersbutiken öppnade 1988 i Östermalms Saluhall av bröderna Erik och Nils Molinder. Den lilla fiskdisken i Östermalmshallen har vuxit till ett delikatessimperium med sju fiskbutiker och nio restauranger där Art Bakery, Southside, Ångbåtsbryggan, Ulla Winbladh, Edsbacka Wärdshus, Konstnärsbaren, Sjöpaviljongen och Wedholms fisk på Nybrokajen ingår.
Bor du på Östermalm och funderar på att sälja din bostad?
Vi på Lagerlings förmedlar varje år fler Östermalmshem än någon annan mäklare. Lämna dina kontaktuppgifter så hör en av våra erfarna mäklare av sig till dig.